Taal wijzigen

Museum Gouda

Details

Elke objectbeschrijving in een database wordt bewaard in een zogenaamd record. Een record bevat dus de bij elkaar behorende gegevens van één museumobject.

Als het tabblad Resultaten één of meer records toont, en u klikt op één van die records dan wordt dat record uitgebreid getoond op het tabblad Details. Op afbeeldingen kunt u klikken om ze vergroot in een nieuw venster weer te geven. Van daaruit kunt u de afbeelding ook afdrukken.

Door de records bladeren

In detailweergave ziet u maar één record tegelijk. U kunt naar de detailweergave van andere records uit het zoekresultaat bladeren door op de twee binnenste pijltjes boven aan het record te klikken; met de buitenste pijltjes gaat u naar het eerste dan wel laatste record uit het resultaat.

Records selecteren

Ieder record heeft linksboven een selectieknop. Als u daarop klikt, dan markeert u het record, en wordt het opgenomen in uw persoonlijke selectie. Die selectie van gegevens kunt u later (vanaf het tabblad Selectie) bijvoorbeeld afdrukken, of per e-mail versturen.
U deselecteert een record door nogmaals op een gemarkeerde selectieknop te klikken.

Het getoonde record afdrukken of downloaden

Het momenteel getoonde record kunt u afdrukken of als HTML-pagina downloaden: klik daartoe op een van de opties Afdrukken of Download in de kolom links. Wanneer u op Download klikt, kunt u gewoonlijk nog kiezen of u de HTML-pagina direct wilt openen in een programma naar keuze (in welk geval het bestand niet automatisch op uw computer wordt opgeslagen) of dat u het wilt downloaden. In het laatste geval wordt het .html-bestand opgeslagen in uw standaard \Downloads-map. Vanuit Windows Verkenner kunt u het bestand dan openen in een programma naar keuze: rechtsklik op het bestand en selecteer in het snelmenu de optie Openen met om de gewenste software uit te kiezen. Als u het bestand in een browser of in Microsoft Word opent, zal het ongeveer net zo worden weergegeven als de oorspronkelijke webpagina, ofschoon u het in Word misschien nog moet nabewerken voordat het geschikt is voor afdrukken. Als u het bestand daarentegen in een eenvoudig tekstbewerkingsprogramma opent dan ziet u de HTML-code zelf.

Uw zoekopdracht verfijnen

In de detailweergave hebt u mogelijkheden om verder te zoeken op één van de gegevens die getoond worden. Klik op een onderstreept gegeven om op dat woord of die naam in de huidige database te zoeken. Als u zo bijvoorbeeld op de naam van een vervaardiger klikt dan zoekt u naar alle werken van deze persoon.